Repareren, reviseren of nieuw kopen?

mercury kortstaartJe hebt al jaren een buitenboordmotor en hij doet het niet meer helemaal zoals je wenst. Wat moet je doen? Nieuwe kopen, laten repareren of laten reviseren? Soms worden mensen verkeerd voorgelicht en is het nog niet nodig om een wat oudere buitenboordmotor af te danken.

Het is belangrijk om een bedrijf te zoeken dat zich gespecialiseerd heeft in de reparatie en revisie van motoren.

Je zoekt dus iemand met verstand van buitenboord motoren. Alwas Handelsonderneming is zo’n bedrijf, dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het goed werkend houden van buitenboordmotoren.

Als je motor dus niet helemaal lekker meer loopt, kan  een reparatie of het vervangen van en onderdeel al voldoende zijn. Als tijdens de reparatie blijkt, dat er meer aan de hand is, dan kunnen we altijd nog bespreken of de motor het waard is om een volledige revisie uit te voeren.

Revisie of reparatie?

Veel mensen denken dat reparatie en revisie ongeveer hetzelfde is. Dat is niet het geval. Bij een reparatie vervang je de versleten onderdelen en alles wat defect is geraakt.  Een revisie gaat veel verder. De motor wordt volledig gedemonteerd en alle onderdelen worden zorgvuldig gecontroleerd, gereinigd en de werking van de buitenboordmotor wordt getest. Je mag ervan uitgaan dat een goed gereviseerde motor zo goed als nieuw is, en weer jaren meekan.

Verkopers en reparateurs

Er zijn bedrijven die het vooral moeten hebben van de verkoop. Maar wij hebben ons  gespecialiseerd in reparaties en revisie van buitenboordmotoren. Je mag er dan ook van uitgaan wij, omdat we dagelijks bezig zijn met motoren, erg goed weten waar we mee bezig zijn. We kunnen vaak sneller de oorzaak van een storing vinden en hebben vaak de juiste onderdelen op voorraad.

Als een oude buitenboordmotor van een goed merk zoals Suzuki, Yamaha of Mercury kapot gaat dan is het niet nodig om meteen een nieuwe te kopen. Je doet er verstandig aan om naar een specialist te stappen voor een deskundig advies. Bij Alwas Handelsonderneming ben je hiervoor aan het juiste adres!

Ons advies

Ons advies is daarom om je buitenboordmotor na afspraak ter controle bij ons binnen te brengen. Wij kijken graag of er met de motor iets aan de hand is en of het met een reparatie opgelost kan worden. Komen we iets bijzonders tegen dan kunnen we altijd nog een revisie bespreken. Is de motor het niet meer waard om een volledige revisie uit te voeren, dan zijn we daar ook eerlijk in. Dat klinkt misschien hard, maar als dat door ons wordt gezegd, kun je ervan uitgaan dat het ook echt zo is. Zo af en toe moet je ook kunnen toegeven dat de conditie van een motor zo slecht is, dat revisie de moeite (en het geld) niet meer loont.

In dat geval kunnen we helpen bij de aanschaf van een andere buitenboordmotor, waarbij je kunt kiezen uit een nieuwe motor of een 100% nagekeken tweedehands buitenboordmotor van diverse bekende merken.

Wij adviseren en helpen je graag. Neem dus contact op per telefoon of per email.

Alwas Handelsonderneming

P.S. Vermoed je dat een revisie nodig is, neem dan in de herfst of winter contact met ons op. Tijdens het hoogseizoen, in het voorjaar en de zomer, is de kans heel groot dat we je niet kunnen helpen